Oto terminy trzech wielkich wyprzedaży gier. Co chcielibyście kupić?

Szykujemy drobniaki.

Końcówka roku to oczywiście wielkie promocje, m.in. na Steam. Jeśli czekacie na jakieś konkretne obniżki, poniżej znajdziecie terminy wyprzedaży na Halloween oraz jesiennej i zimowej wyprzedaży na Steam 2017.

11 premier gier na obecny tydzień. Ekskluzywnie dla PS4, bulwersujący humor, chwila prawdy dla twórców Gothica…

Nie są to oficjalne dane, lecz te, które serwis Kotaku uzyskał od deweloperów. Twórcy gier przygotowują rabaty, zatem powinni wiedzieć, kiedy, co i jak. Pamiętajcie jednak, że Steam ma ostateczne zdanie w tej kwestii. Według wspomnianego źródła, terminy wyprzedaży wyglądają następująco:

  • Steam Halloween Sale (Wyprzedaż na Halloween)
    • 26 października – 1 listopada
  • Steam Autumn Sale (Jesienna wyprzedaż Steam 2017)
    • 22 listopada – 28 listopada
  • Steam Winter Sale (Zimowa wyprzedaż Steam 2017)
    • 21 grudnia – 4 stycznia

Wyprzedaże mają się rozpocząć i zakończyć o godzinie 13:00 EST / 10:00 PST / 18:00 BST / 19:00 CET w odpowiednich terminach. W Polsce zatem szykujmy się na godz. 19:00! Co byście chcieli wyłowić na nadchodzących wyprzedażach Steam?

Darek Madejski

Darek Madejski

Wychowany na Amidze i pierwszej odsłonie PlayStation. Do dziś często sięga po hity z lat 90.