Xbox Series – pandemia nie przeszkodzi premierze. Oświadczenie Microsoft

0 komentarzy

Microsoft wystosował oświadczenie w sprawie polskiej premiery Xbox Series. Konsola ma trafić do graczy niezależnie od nowych restrykcji.

Nowe obostrzenia stwarzają kilka sporych problemów producentom konsol. Największym problemem okazuje się być oczywiście kwestia dostawy, bowiem kupujący nie będą mogli odebrać osobiście swoich sprzętów.

Najbliżej premiery są nowe konsole Xbox. Microsoft przygotował stosowne oświadczenie, w którym firma przedstawia swoje stanowisko w związku z sytuacją pandemiczną w Polsce.

W związku z zaistniałą sytuacją dotyczącą ograniczeń w handlu detalicznym wywołaną pandemią Covid-19, Microsoft pragnie zapewnić, iż ilości konsol Xbox Series X|S alokowane na polski rynek pozostaną bez zmian. Liczymy w związku z tym, że osoby, które złożyły zamówienia przedpremierowe, otrzymają konsole w terminie premiery, tj. 10.11.2020

Zakładamy też, że konsole Xbox Series X|S będą dostępne po premierze w sklepach internetowych oraz otwartych sklepach detalicznych. W celu uzyskania dalszych szczegółów nt. sprzedaży urządzeń marki Xbox prosimy o kontakt z poszczególnymi sieciami sprzedaży. Nasi Partnerzy detaliczni przygotowują rozwiązania po swojej stronie

~Xbox Polska, Twitter

Oznacza to, że liczba nowych konsol Xbox wprowadzonych na polski rynek nie ulegnie zmianie, a kwestia dostawy zostanie rozwiązana w jakiś sposób przez sklepy.

Sytuacja rozwija się dynamicznie i sklepy z elektroniką nie ustosunkowały się jeszcze oficjalnie do sprawy.

Jakub Stremler

Miłośnik kultury bardziej i mniej popularnej. Fan Hideo Kojimy, literatury weird fiction (Lovecraft, Poe, Ligotti!) oraz dobrej muzyki. Gra właściwie we wszystko. Od sandboxów, przez RPG, aż po tytuły indie z najgłębszych zakamarków Steam. Ceni sobie oryginalne pomysły, dobre, odważne historie i stronę artystyczną produkcji. Przygodę z grami rozpoczął od drugiego Turoka, przeszedł fazę zatwardziałego pecetowca, a następnie konsolowca, tylko po to, żeby skończyć jako gracz multiplatformowy.
Rejestracja konta

Dołącz do grona użytkowników Planety Gracza

Chcesz brać udział w konkursach, wygrywać nagrody i wiedzieć o najnowszych premierach jako pierwszy? Zarejestruj się i dołącz do naszej społecznośći.
Rejestrując się, akceptujesz regulamin naszego serwisu

Masz już konto? Zaloguj się